Minun tavoitteeni kurssille oli oppia HTML- ja CSS-kieliä ja tekemään niillä www-sivuja. En tiennyt kielistä paljonkaan kurssin alussa, jotakin vähän tiesin, joten tarkempia tavoitteita en voinut asettaa. Nyt osaan tehdä yksinkertaisia sivustoja, joten tavoite tuli täytettyä. Nyt voin opetella vähitellen lisää näitä kieliä.

Vaikein ongelma kurssilla oli oppia div-elementin käyttöp HTML-koodissa. En vieläkään täysin ymmärrä sen toimintaa, mutta saan sillä kuitenkin tehtyä palstoituksia. Ratkaisin ongelman vahingossa Jannen vetämällä tunnilla. Janne sanoikin, että div-elementit tulevat oletusarvoisesti rinnakkain.

Toinen onvelma oli projektissa index.html-tiedostoon laitettavat suhteelliset tiedostoviittaukset, joiden kirjoitusasun oivalsin kuitenkin. Mitin asiaa kotona ja muistin että samaan hakemistoon tehtävät tiedostoviittaukset tehdään yksinkertaisesti kirjoittamalla tiedoston nimi HTML-koodiin. Tästä keksin alihakemistossa sijaitsevaan tiedostoon tehtävän tiedostoviittauksen kirjoitusasun (alihakemisto/tiedosto.pääte).

Ensi opintojaksolla alkaa ohjelmoinnin peruskurssi. Aion kerrata sitä varten Pascal-kielen ohjelmoinnin perusteita. Voisin sen lisäksi mahdollisesti jos on aikaa, yrittää lukea opeteltavan ohjelmointikielen kirjaa tehostaakseni oppimistani. Olisi kiva kiuulla opettajalta ensimmäisellä tunnilla suosituksia tähän tarkoitukseen.

Arvosanaksi itselleni annan kolmosen (3), koska olen tehnyt kaiken vaaditun, mutta en mitenkään erityisen hienosti.

Kurssia kehittäisin niin, että opettaja kertoisi HTML- ja CSS-kielien syntaksin kunnolla niin, ettei niitä tarvitsisi enää tunnin jälkeen etsiä verkosta. Etsiminen voi auttaa muistamaan paremmin, mutta kyllä se harmittaa.

Toinen kehittämisehdotus on  se, että opettaja voisi kurssin aluksi kertoa opetuksen tavoitteet ja tunnin alussa tunnin tavoitteet. Niitä voitaisiin käydä sitten läpi tunnin päätyttyä ja kurssin lopussa, että mitä on tullut opittua.

Viimeinen ehdotus on se, että jos oppilas ei ymmärrä jotakin asiaa, opettaja selittäisi sen uudelleen niin että kaikki ymmärtävät.