KV-viikolla kävin neljällä ohjelman mukaisella luettolla.Luennot olivat Working in international environment, User Centered Design, Evolution of the Web - from static to semantic, ja Music services in mobile devices.

 

Ensimmäisellä luennoista naisjournalisti kertoi työstään Turkissa ja Iso-Britanniassa. Iso-Britanniassa toimittajat aloittavat työpäivän kahdeksalta aamulla ja lopettelevat kuudelta illalla, minkä jälkeen voi vielä olla kutsuilla käymistä (lisää työtä). Sain sen käsityksen, että he elävät pelkästään työlleen. Sosiaalinen elämä jää vähiin, kun vielä pitäisi pitää huolta kunnostakin.

 

Samanlaista voi olla koodarin työ Suomessa. Työn lisäksi pitäisi varmaankin harrastaa koodaamista. Ohjelmointia aamusta iltaan. Siinä sitten pitäisi vielä kuntoilla ja elääkin.

 

Luennolla Evolution of the Web - from static to semantic kerrottiin lähinnä Internetin hakupalvelujen kehittymisestä. Web 3.0:ssa voidaan tehdä aiheen mukaisia hakuja. Tämä vaatii metatiedon lisäämistä verkkosivuihin. Olisi mukavaa saada esimerkiksi kalliosta hakua tehdessä saada hakutuloksina vain haluamaansa aihepiiriä koskevia linkkejä hakutuloksina eikä kaikkia sivuja, joilla esiintyy sana kallio (Kallio-nimisten henkilöiden kotisivuja, Helsingin kaupunginosaa käsitteleviä sivuja ja kivilajeja käsitteleviä sivuja). Luennoitsija väläytti vähän web 4.0:aakin.

 

Musiikkipalveluja mobiililaitteissa käsittelevällä luennolla käytiin läpi erityyppisiä musiikkia tunnistavia palveluita. Olin aikaisemminkin lukenut, että verkossa on palvelu, johon voi hyräillä musiikkikappaletta ja palvelu tunnistaa sen ja antaa siitä tiedot. Kivaa kehitystä